Klussen in de woning

Natuurlijk wilt u wonen zoals u dat mooi vindt! U maakt van uw huis een thuis door te klussen, verven, vloer leggen etc. Of uw levenssituatie verandert, waardoor u wilt verbouwen. Het is dan wel belangrijk dat u weet welke klussen u zelf mag doen en welke regels daar bij horen. Hier kunt u al het een en ander vinden. Maar kijk ook voor een uitgebreid overzicht op wijsmetuwwoning.nl. Deze website geeft uitleg, spelregels en tips voor grote en kleine veranderingen in uw woning.

Kleine klusjes

Voor kleine klusjes zoals een gaatje boren of een muurtje verven hoeft u bij ons geen toestemming te vragen. Wel moet u er rekening mee houden dat de huurwoning aan het einde van de huurperiode in goed verhuurbare staat moet worden opgeleverd. Dit betekent muren weer naar oorspronkelijke kleur brengen, schroeven en pluggen verwijderen. Gaatjes vult u bij vertrek weer netjes in de kleur van de muur.

Grote klussen of verbouwingen

Wilt u een grotere ingreep doen aan uw woning, bijvoorbeeld een dakkapel aanbrengen of een muur verwijderen, dan heeft u vooraf toestemming nodig van ons. Datzelfde geldt ook wanneer u aan de buitenzijde van uw woning iets wilt veranderen, zoals het plaatsen van een schotelantenne. Hiermee willen wij grip houden op de kwaliteit van de verbouwingen en de materialen die worden gebruikt zodat de woning ook later goed verhuurbaar is.